Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera,
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi, sekali lagi Kelab Kebudayaan dan Kesenian Universiti Malaysia Pahang telah mengorak selangkah ke hadapan dengan tertubuhnya blog ini. Dengan wujudnya blog ini diharap, pengunaannya dapat dimaksimumkan sebaik mungkin demi kemajuan kita bersama. Teruskan usaha anda dalam memartabatkan seni warisan bangsa yang kian pupus ditelan zaman. Untuk sebarang komen atau cadangan penambahbaikan, silalah kemukakannya ke alamat berikut.
halamanseniump@gmail.com

Akhir kata,
"Senikan CaraMu, Budayakan HidupMu"

Selasa, Ogos 10, 2010

Malam Gagasan Budaya (MGB) 2010

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia. Mohon maaf atas kelewatan mengemaskini blog.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, KKK telah mengadakan MGB 2010 pada 14 Julai 2010 bertempat di ruang legar Blok W. MGB diadakan bagi memperkenalkan kumpulan-kumpulan yang bernaung di bawah payung KKK serta membuka keahlian baru bagi mahasiswa UMP yang berminat terutamanya Mahasiswa Tahun 1.

Antara kumpulan/Kelab yang membuat persembahan/demonstrasi:
Kelab Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia
Kumpulan Teater Senandika
UMPO
Kumpulan Nasyid Voice Versa


Persatuan Silat Seni Gayong Malaysia

Kumpulan-kumpulan lain seperti Kumpulan Tarian Kencana Pawana, Kumpulan Dikir Barat, Kumpulan Koir Solid Harmonie, Kumpulan Gamelan Astana Sukma serta Kumpulan Lagu-lagu Puisi Aufa tidak dapat membuat persembahan atas sebab-sebab tertentu namun memberi sedikit penerangan mengenai kumpulan masing-masing.

Pihak Majlis Tertinggi KKK merakamkan jutaan terima kasih kepada semua kumpulan yang telah bekerjasama bagi melancarkan MGB 2010.


Tiada ulasan: